Seznam Razstav

Razstava v Narodnem domu v Trstu

Društvo ACCRI (L' associazione di cooperazzione cristiana internazionale) je v okviru prireditev Travelling Africa povabilo Društvo za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink iz Prvačine k sodelovanju s postavitvijo razstave na temo aleksandrink.

Le-ta je bila odprta v torek, 19. novembra 2013, v Narodnem domu v Trstu pod naslovom 'Aleksandrinke'.

Prireditve ob odprtju razstave se je udeležilo veliko število ljudi. Med povabljenimi sta bili podžupanja mesta Trst Fabiana Martini in konzulka Republike Slovenije Eliška Kersnič Žmavc, ki sta na temo aleksandrinstva tudi spregovorili. Gianluca Lemma, predstavnik ACCRI, je orisal delovanje društva, podpredsednica Društva za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink Neva Leban pa je zbranim povedala nekoliko več o aleksandrinkah ter o dosežkih in načrtih društva. Osebne izkušnje je podelil med zbrane sin aleksandrinke, ki je odraščal v Egiptu, torej aleksandrinec Gilbert Civardi.

Razstava v Narodnem domu v Trstu je za Društvo za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink pomembna potrditev za njihovo dosedanje delo. Ogled bo možen do 29. novembra 2013.

Razstava v Trstu 2013

Fotogalerija - fotografije posnete na odprtju razstave

www.accri.it


<nazaj