Seznam Razstav

Jaz, mi in drugi

Nekateri člani smo se odzvali povabilu mag. Daše Koprivec, kustodinje SEM, in obiskali Slovenski etnografski muzej (SEM) v Ljubljani, ko je 2. decembra 2009 odprl vrata novi stalni razstavi s pomenljivim naslovom Jaz, mi in drugi.

Razstava SEM 2009Že nekaj časa smo čakali na ta dogodek in naša velika želja postaviti aleksandrinke v samo središče Slovenije – v Ljubljano, v pomembno institucijo kot je SEM, se nam je uresničila. S težkim pričakovanjem smo se po kratkem uvodnem otvoritvenem programu, ko sta spregovorili dr. Bojana Rogelj Škafar, direktorica SEM, in Majda Širca, ministrica za kulturo, sprehodili v zgornje nadstropje.

Razstava SEM 2009 Pot nas je popeljala od rojstva človeka do njegove vpetosti v prostor in družbo. In prav o tem govori razstava o človeku in njegovi povezavi z družbo, z družino, z državo in s samim seboj. To je razstava, ki na prijeten način pripoveduje o človeku in njegovemu umeščanju v svet. Noben opazovalec ne bo razočaran, saj bo vsak v njej našel del sebe.

In na razstavi so bile tudi one – aleksandrinke. Kar so do sedaj govorile nam, govorijo še drugim. Razstava SEM 2009


Za več informacij si oglejte portal Slovenskega etnografskega muzeja.

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.


<nazaj