Seznam Razstav

Predstavitev spletne strani in knjige

Kulturni dom Prvačina V soboto, 22. novembra 2008, sta bili v Kulturnem domu Prvačina predstavljeni dve novi pridobitvi za prepoznavnost aleksandrink: spletna stran www.aleksandrinke.si in knjiga Darinke Kozinc Pravili so jim Aleksandrinke.

Pozdravni govor sta imela predsednica društva Dejana Baša in državni svetnik Matej Arčon. Slednji nam je zaupal zgodbo svoje babice aleksandrinke. V nadaljevanju so spletno stran predstavile Dejana Baša, Tina Valič – članica društva in Metka Špacapan – predstavnica podjetja Arctur d.o.o., ki jo je oblikovalo.Predstavitev knjige Spletno stran, delo Društva za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink, sta financirala Mestna občina Nova Gorica in podjetje Arctur d.o.o. Predstavitev zgodbe Pravili so jim Aleksandrinke sta predstavili avtorica Darinka Kozinc in ilustratorka Anna Törrönen. Program je povezovala Vesna Humar.

Branje knjige Prvačke žene - skeč Prijeten kulturni večer obogaten z glasbo, branjem odlomkov in s skečem v narečju se je zaključil s pokušino peciv in čajev, ki so jih aleksandrinke prinesle iz Egipta.  


<nazaj