Novice

16.01.2010

Osebnost Primorske 2009

Že v mesecu novembru smo izglasovali za Osebnost Primorske meseca novembra predsednico našega društva Dejano Baša. Predlagana je bila zaradi vseh dosežkov, ki jih je društvo doseglo v štirih letih njenega predsedovanja. Razstave, okrogle mize, prireditve, spominska plošča v Aleksandriji, spletna stran, večanje števila članov, aktivno sodelovanje s strokovnimi in izobraževalnimi ustanovami ter mediji, zanimanje posameznikov in skupin, drugi dogodki in predvsem Murkova listina – vse to v zgolj 4 letih od ustanovitve društva.

Izbor za Osebnost Primorske za leto 2009 se je zaključila s prireditvijo 22. januarja 2010 v portoroškem Avditoriju. Slovesnosti ste lahko prisluhnili v neposrednem prenosu na Radiu Koper. Na ogled bo tudi na televiziji: na TV Koper Capodistria v četrtek, 4. februarja, ob 22.30 in na RTV Slovenija 2 v soboto, 6. februarja, ob 14.40.

Društvo za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink se zahvaljuje vsem članom in podpornikom aleksandrinstva, ki so društvo in Dejano Baša podpirali in oddali svoj glas.

Akcijo pripravljajo Radio Koper, Primorske novice in TV Koper Capodistria.


< nazaj